Rosa Rugosa
 Outdoor Cooking een boek vol heerlijke en leuke recepten voor buiten. Dit boek met prachtige foto's vond ik bij  rosarugosa die net als ik dol is op Zweden.


Ik kijk altijd graag even op haar website waar ze oa. een blog schrijft met natuurlijk Zweden als inspiratie.
   Living the good life: je vindt in haar webwinkel de mooiste meubels en spulletjes uit Zweden   
 Ben je opzoek naar een special verf uit Zweden dan bij je bij  rosarugosa aan het goede adres.


Licht in HuisCompact living is een goede servies&voorraadkast precies op maat gemaakt.
 In de juiste kleur, zo hebben we geen losse kasten nodig in de keuken.

Compact living är ett bra servis&skafferi skåp som är gjort precis så det passar.
I den perfekta färgen, nu behöver vi  inga fristående skåp i köket.

NATURLIGImperfect voelt voor mij heel natuurlijk :)
Imperfect känns helt naturligt för mig :)

Danmark


Hoewel we zoveel keer door Denemarken zijn gekomen, van Nld naar Zweden en van Zweden naar Nld.  Hebben we nooit echt de tijd genomen om leuke plekjes te bezoeken. 
Voor mijn gevoel is Denemarken een mooie mix tussen Nederland&Zweden. En ik ben dol op die leuke huisjes daar aan de kust.

Trots vi har kommit genom Danmark flera gångar, från Nederländerna till Sverige och från Sverige till Nederländerna ha vi aldrig haft tid för att besöka trevliga platser där.
Jag tycker att Danmark är som en fin mix mellan Nederländerna och Sverige, och jag älskar alla söta husen.

 love this:
Vlieland, the Netherlands, ♥ as Dutch the beaches at home.


Basichus:colours


ThankfulVandaag is een dag waardoor ik weer extra, DankBaar ben :) niet dat ik dat op andere dagen niet ben, ooooh zeker wel. Maar als het koud is en het zonnetje schijnt, een lucht die alleen volgens mij hier in Zweden zo blauw is :) het enige geluid  het fluiten van eveneens dankbare vogels en verder gewoon stilte en voor de rest niets, niemand totale leegte. dan ben ik extra, extra dankBaar, dat ik dit mooie moment mag beleven. hahha.. het lijkt hier wel een workshop: levensgenieten. Maar als zo vaak zijn het de kleine belevenissen die veel impact op je kunnen hebben.  Zien jullie de zee is nu bijna helemaal bevroren.

Idag är en dag som jag är så tacksam för, visst är jag det också på andra dagar, men idag var det kalt och soligt, och vilken otrolig blå himmel, jag har bara sett det här i Sverige och aldrig i Nederländerna. Och tystnaden, ingen där: Tacksam är jag bara för denna upplevelse. Havet är nästan helt frysen, men jag vågar inte att ta en promenad på den.

KKKKalt

 

Riktigt Kkkkkkalt var det imorse -24 brrrr... men så otroligt vackert.
Kooooud dat het vanochtend was...brrrrrr -24, maar zo ongelooflijk mooi.

zOuthOuthuis

foto:pinterest

Dit zou maar zo een basichus kunnen, zijn, in de zomer dan heerlijk aan het strand als het minstens 25 graden is hahahaha.... Het brocante op de vorige foto komt uit onze oude plantenkas, en ik moet eerlijk bekennen het staat allemaal buiten in de sneeuw, sommige dingen ga ik zeker nog in de tuin gebruiken en andere brocante spulletjes gaan gewoon door naar iemand die ik er blij mee kan maken. Wij zijn ietsie kleiner gaan wonen dus ik heb echt ruimte gebrek. Maar wel heerlijk dan ben ik snel klaar met schoonmaken  daarnaast is de tuin een stuk kleiner en dat scheelt een boel werk met  maaien en we hadden 21 fruitbomen- Straks hebben we eindelijk eens tijd om bv. op vakantie te gaan naar Noorwegen of Denemarken,  Zou ik dit jaar dan eindelijk eens naar Italie kunnen, dat zeg ik nou al ik weet niet hoe lang misschien een weekjeTexel of  Terschelling. Engeland lijkt me ook wel mooi.  Ik ben niet het type wat elk jr. naar dezelfde plek op vakantie wil ,er is nml. zo veel moois te zien.  Maar eerst een huis af, maar tijdens het klussen fantaseren timmerman&ik al over een heerlijke vakantie hahahah...

Fijne week allemaal.

SneeuwkanonEven een rondje om de kerk met de hond, gelukkig kwam de oudste ook nog net op tijd veilig en wel weer thuis. Timmerman blijft bij het huis en de jongste zat gelukkig in de buurt.
Gisteren verspelden ze een sneeuwKanon met waarschuwing 2 over de zuidoostkust van Zweden: Binnen een paar uur is er meer dan 30 cm gevallen en door de wind ontstaan er sneeuwduinen, de wind blaast de droge sneeuw omdat het hard vriest van link naar rechts over de weg en weer terug, dit maakt het bijna niet mogelijk om met een gewone personen auto te rijden op de weg. Daarnaast is je zicht zo beperkt dat je soms niet in de gaten hebt dan je een sneeuwduin inrijd. De oudste had onderweg verschillende auto's in de diepe berm zien liggen. Wachten op hulp. basichushemma


SneeuWWolken


Vanochtend probeerde de zon echt door het wolkendek te breken, maar met deze dikke sneeuwwolken geen schijn van kans natuurlijk....... brrrr en waterigkoud is het ook.